madeleinemonroe

Snart åker jag..

Publicerad 2010-01-25 11:56:45 i

Nu är det inte många timmar kvar till vi  åker! Underbart!

Pectus Excavatum

Publicerad 2010-01-24 21:19:31 i

Nu kommer det äntligen (?), det som ni velat se så länge. Det tar emot för mig. Men jag vill vara en ärlig människa. Ni får förstå att det här är ett väldigt känsligt ämne. Men bara titta, säg inget.

Här är min deformerade bröstkorg!PECTUS EXCAVATUM

Facebook-grupp

Publicerad 2010-01-24 18:58:40 i

Nu har jag varit så duktig så att jag startat en facebook-grupp som ni kan gå med i. För att komma till facebook-gruppen, tryck på bilden.


Artikel

Publicerad 2010-01-24 15:02:31 i Livsstil

Mitt projektarbete i skolan är kanske som ni vet att sätta upp konserter med Queen-låtar. Pengarna som kommer in genom inträde ska oavkortat gå till Mercury Phoenix Trust. MPT blev så nyfikna på vad jag sysslade med, så de bad mig skriva en artikel, som de ska publicera på deras hemsida. Jag har skrivit artikeln på svenska, men jag ska översätta den till engelska innan jag skickar iväg den. Skulle det vara av intresse för er att läsa min artikel när den kommer ut på hemsidan? I så fall skriver jag om artikeln i bloggen och länkar MPT:s hemsida när det blir aktuellt.

Mitt projektarbete är ett stort projekt och jag hoppas av hela mitt hjärta att det går som jag har tänkt mig!

Anledningen till varför jag gick ur kyrkan...

Publicerad 2010-01-23 20:51:59 i Livsstil

Jag kommer ihåg när jag var liten, runt 5-6 år. Jag och mamma satt på knä över sängkanten och bad "Gud som haver barnen kär". Redan då kändes det konstigt. Jag kunde inte förstå hur man kan tro på något som inte kunde upplevas med våra sinnen.

Jag kanske retar upp somliga nu, men sluta läs i så fall. För jag vill inte ha negativa kommentarer om vad jag tycker och ni vill ju trots allt veta varför jag gick ur kyrkan. Eller hur? Men jag tycker inte att religiösa människor som sitter på gudstjänster varje dag (inte en gång i veckan) direkt bidrar till samhällets utveckling. Det står liksom still där, om ni förstår vad jag menar.

Samtidigt förstår jag människor som ändå väljer att tro på Guds existens. De finner ju trygghet i att tro på något. Jag tror att de som är minst rädd för att dö, är de som har en slags tro. Jag själv är som jag själv uttrycker det "agnostisk ateist" vilket innebär att jag kan inte bevisa rent kunskapsmässigt att det finns en gud, men jag tror inte på det i alla fall.

Däremot vill jag tro att någonting händer efter döden, men jag vet inte vad. Men jag vill tro det. På nyårsafton 2008 valde jag helt och hållet att gå ur svenska kyrkan. Jag skickade in papper och två präster ringde upp mig och var frågande. Jag förklarade för dem att jag inte kan tro på någon högre makt och varför. De försökte få mig att inte gå ur, men jag såg det som mitt enda val. Jag vill inte vara med, för det känns inte bra helt enkelt.

Meningen med det här inlägget är absolut inte att provocera någon. Jag har bara valt att inte tro, precis som människor väljer att tro. Man får absolut tycka och tänka som man vill. Så ni som känner er stötta, ta inte åt er!

Jag diskuterar gärna det här ämnet eftersom jag finner det väldigt intressant.


 

Hej...

Publicerad 2010-01-23 19:47:45 i Livsstil

Idag hoppas jag att ni mina läsare är nöjda! Jag har skrivit sex inlägg.. Jag har inte alls så många läsare längre som jag hade på den andra bloggen. Men det kommer väl med tiden. Jag får se till att skriva om intressanta saker som lockar människor att läsa. Jag vill inte provocera i alla fall. Jag vill inte vara en wannabe. Jag vill köra mitt eget race.

Det gick förresten jättebra på dopet och efteråt serverades smörgåstårta och mazarintårta. Det var mumsigt! Det känns faktiskt ganska dumt att befinna sig i en kyrka, när man har gått ur. Jag gick ur kyrkan för över ett år sedan, så det känns lite konstigt.

Vad vill ni läsa om i min blogg? Kanske varför jag gick ur kyrkan eller mina framtidsdrömmar? Skriv och berätta!


Puss på er...

Ready Freddie..?

Publicerad 2010-01-23 14:40:51 i

Nu är jag äntligen klar! Nu väntar jag bara på min skjuts till dopet. Vad tycker ni om håret? (Sminket ser man tyvärr inte så mycket av, skitkamera!)

Hår och grundsmink

Publicerad 2010-01-23 13:37:36 i

Nu har jag lockat håret och lagt på foundation, puder, rouge och fyllt i ögonbrynen. Det kallar jag grundsmink. Om ett tag ska jag fokusera på ögonen och lägga på någon fräsig ögonskugga med skuggning.


Ignorera min fula min, snälla.

Plattat håret

Publicerad 2010-01-23 13:00:24 i

[DONE] - Platta håret

Duschat

Publicerad 2010-01-23 11:21:54 i

[DONE] - Duscha

Dop

Publicerad 2010-01-23 10:34:01 i

Idag ska jag på dop i Öggestorp. Saker som ska göras är bland annat duscha, leta fram kläder, sminka mig, fixa håret och allt annat man kan tänka sig.

Ny design

Publicerad 2010-01-23 01:04:26 i

Nu har jag suttit med den nya designen i flera timmar. Så vad tycks?

Shopping

Publicerad 2010-01-22 21:12:54 i

Jag vet att många är nyfikna på grejerna jag beställde. Tyvärr är jag inte hemma så jag kan ta kort på dem, men jag kan ju alltid visa vad jag shoppat ändå. Allt här under är från Ellos.

Tack

Publicerad 2010-01-21 16:29:17 iTack Telia!
Jag fick en Spotify Invite av dem. Det är ganska trevligt, men tanke på att jag inte har Spotify på min dator. Men nu har jag det! Tack tack!!

Projekt

Publicerad 2010-01-19 16:11:51 iMitt Queen-projekt går strålande!

Inför resan

Publicerad 2010-01-18 18:14:40 i Livsstil

Jag måste i ärlighetens namn säga att det är roligt att blogga igen. Visserligen är det inte lika mycket, men så småningom hoppas jag på att kunna uppdatera lika mycket som jag gjorde med min förra blogg. Jag tänkte berätta att i morgon är det exakt en vecka kvar till vi åker. Jag har därför beställt massa nya prylar. Två nya bikinis och en monokini (ni vet en sån där blandning mellan baddräkt och bikini), en strandklänning, löshår, silverschampoo och ögonfransfärgning.

Löfte

Publicerad 2010-01-17 14:57:01 i

Jag lovar nu att jag ska blogga minst ett inlägg per dag fram till vi åker till Egypten. Veckan i Egypten lovar jag ingenting, men man vet aldrig. Efter Egypten gäller minst ett inlägg per dag. Någon som är duktig på designer? Min design suger.. Jag tror jag behöver hjälp med den..

Sjukhusvistelse

Publicerad 2010-01-16 23:33:30 i Livsstil

Jag vet att många undrar över min lilla sjukhus-tripp. Därför tänkte jag helt öppet och ärligt skriva om det här i min blogg. Tyvärr har jag ju inte orkat med bloggen det senaste. Men det får bli skärpning på det nu! Dock så ska jag till Egypten om tio dagar och då kan jag inte uppdatera över huvud taget på en vecka. Jag hoppas att ni tycker om mig lika mycket för det. Jag bloggar ju och visar bilder för er när jag kommer hem i stället. Men nu till min sjukhusvistelse...

Det hela började i söndagskväll. Bortsett från min magvärk som började flera veckor innan. Men på söndagskvällen i alla fall började det klia som fasiken på kroppen. Jag, mamma och min syster tittade på film, så jag tänkte inte så mycket på det. När filmen var slut lyfte jag på tröjan för att titta hur det såg ut. Då fick jag en chock! Jag hade nässelutslag på hela magen. Jag bad mamma kolla på ryggen och där såg det likadant ut. Mamma fick panik och ringde sjukvårdsupplysning. De sa att vi skulle åka in direkt. Det gjorde vi också, jag och mamma, med sjuktaxi.

När vi kom in till akuten tog de venprover och blodtryck. Jag var mest flummig och chockad, Jag hade ju ingen aning var "blommorna" kom ifrån. Helt plötsligt var det bara fullt av "blommor" på hela kroppen. Jag fick Tavegyl och Betapred. Jag låg på akuten i nästan fyra timmar. Läkaren försökte övertala mig om att vara kvar på sjukhuset. Jag ville absolut inte vara det, men bestämde mig senare för att stanna. Mamma tog bussen hem från Eksjö vid kvart i sex på morgonen.

Jag kunde inte somna. För väl uppe på avdelningen fick jag dropp och jag var livrädd att jag skulle slita ur den i sömnen. Det kom in sköterskor  och gav mig tabletter, tittade till mig och tog venprover på mig. Klockan 9.00 träffade jag en läkare. Då fick jag berätta exakt vad som hänt. Då hade blommorna lagt sig. Efter det lämnade jag urinprov. Jag fick ingen frukost i och med att jag var fastande. Klockan 11.00 fick jag göra lungröntgen och strax efter det, ultraljud. Jag fick vänta i flera timmar på svar.

När jag väl fick svar var klockan nästan åtta på kvällen. Proverna visade ingenting. Jag hade en sänka på 130 (som ska ligga under 10), men annars var allt normalt. Men "blommorna" blossade upp igen efter det. Läkarna ville absolut ha kvar mig på sjukhuset ifall halsen skulle svullna igen på mig. Jag ville inte vara kvar på sjukhuset, så jag skrev på ett "åk-hem-på-egen-risk"-papper och åkte hem. "Blommorna" försvann helt på tisdagen. 

Förmodligen kommer jag aldrig få reda på vad det var som utlöste eller orsakade "blommorna" och inte magvärken heller för den delen. Den försvann också med sjukhusvistelsen.Min högra underarm med ID-märkning och dropp.

Schhh... en hemlighet

Publicerad 2010-01-06 19:38:16 i

Jag har alltid varit nojjig för min näsa. Jag tycker att den ser så himla stor ut i profil. Därför hatar jag att lägga upp bilder på mig i profil. Men bara för att visa er, lägger jag upp en bild på mig i profil.Den här bilden däremot är verkligen hemsk! Det är tack och lov inte jag på bilden.
Ser ni vem det är?

Sammanfattning

Publicerad 2010-01-04 14:59:47 i Livsstil

Jaha, vad har hänt i mitt liv nu under jullovet?

Julafton var jättebra, fick jättefina presenter. Bland annat två fina Marilyn-tavlor och parfymen Mont Blanc som jag önskat mig jättelänge. Jag jobbade dessutom natten till juldagen.

Juldagen var jag och Astrid ute på hotellet. Det var apmycket folk, så man fick gå som en jäkla krabba för att komma fram. Jag säger som många andra. Aldrig mer hotellet på juldagen.

Efter juldagen började jag få skitont i magen. Men det släppte till nyår. På nyår var vi hemma hos Marika och åt mat. Jag tog det lugnt och drack inte så mycket till skillnad från William som blev cp-full. Jag vill inte uttrycka mig mer om det.

Dagen efter nyår vaknade jag med magsmärtor igen och jobbade dessutom natten. Då konstaterade jag att magsmärtorna jag led av var magkatarr och att det kom tillbaka efter att jag druckit på nyår. Jag jobbade även natten efter med näst intill outhärdliga smärtor i magen. Men skaffade mig Samarin, Link och ProViva.

Idag har jag inte alls lika ont i magen, vilket är gudomligt!

Usch

Publicerad 2010-01-04 14:38:29 i Madden Biter Tillbaka

Jag ska aldrig mer söka bekräftelse eller få andra att tycka synd om mig! För fy fan vad sådana människor är jobbiga! "Jag har inga vänner... Tyck synd om mig!" Det här är bara ett exempel. Jag skulle kunna skriva upp så mycket mer, men jag gör det inte av respekt till personen det är riktat mot. Till skillnad från personen det är riktat mot som verkar vilja få mig att känna mig dum i huvudet. Men nej, det gör jag inte. Jag kan inte känna någon som helst sympati eller empati för den personen. 

Det är inte oss du ska vara sur på och framför allt inte mig.. För jag har inte lovat dig något!!!

Fixar och donar

Publicerad 2010-01-04 13:36:14 i Livsstil

Jag håller nu på och fixar och donar med bloggen.

Så jag säger bara

UNDER KONSTRUKTION!

Tillbaka!

Publicerad 2010-01-04 13:34:07 iJag vet! Skitdålig uppdatering, men som sagt.. Jag har tröttnat på bloggen. Kanske om någon har lust att fixa en snygg header åt mig? Jag har nämligen inte photoshop och det hade verkligen underlättat.

Om

Min profilbild

Madeleine Monroe

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela